Родители на младеж с увреждания оставиха на грижите на премиера Бойко

...
Родители на младеж с увреждания оставиха на грижите на премиера Бойко
Коментари Харесай

В знак на протест: Родители оставиха младеж с увреждания на грижите на премиера

Родители на младеж с увреждания оставиха на грижите на премиера Бойко Борисов 18-годишния си наследник, който е с детска церебрална парализа. Целта на фамилията е да покаже на министър-председателя ежедневните компликации на родителите на деца с увреждания.

Петър Мавродиев беше оставен в приемната на Министерския съвет със сак с облекла, както и с шината, която би трябвало да употребява. Той носи и писмо с указания със характерните грижи, които би трябвало да се поставят за момчето. 

" Тук съм, с цел да покажа, че хора като мен, с увреждания, съществуват и имат капацитет. Те имат личностни и професионални качества и могат да бъдат почтени жители ", сподели Петър, представен от БГНЕС.

Петър тази година ще учи обществена педагогика в Пловдивския университет, а майка му ще би трябвало да го взима и връща, както е правила през целия му живот.

" Аз нуждая се от рехабилитация и други лечебни процедури, с цел да може да се усещам по-добре физически и да покажа интелектуалния се капацитет ", сподели момчето, а татко му Емил акцентира, че ситуацията на родителите на деца с увреждания е  " задънена улица ", за което способстват неприятното им финансово положение, както и неналичието на експерти.

" Дълги години се борим със системата. Няма центрове, няма къде да заведеш на рехабилитация. Оставям го, тъй като виждам задънена улица. Оставям го на единствения човек, който би могъл да реши казуса и е виновен за страната и нас ", сподели татко на момчето.

Емил и Петър бяха облечени в черните тениски  " Системата ни убива ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР